You are currently viewing Evolucioni i Stop-motion Film ne 3 Minuta

Evolucioni i Stop-motion Film ne 3 Minuta

Animacioni stop-motion ka egzistuar ne kinematografi si efekte speciale pothuajse qe nga egzistenca e filmit. Filmmaker Vugar Efendi se fundmi ka postuar nje video qe tregon historikun e kesaj teknike te filmit qe nga origjina e saj gati nje shekull me pare.

stop-motion

Duke filluar nga 1900 me The Enchanted Drawing e deri se fundmi ne 2016 me Kubo and the Two Strings. Eshte mbreselenese te shikoshe se si ka evoluar kjo teknike nder vite. Ne video perfshihen disa nga filmat me te njohur siç jane King Kong, Star Wars The Empire Strikes Back.

 

Kubo and Two Strings eshte nga filmat e rinje se fundmi qe perdore kete teknike ku nje kukull levizet dhe fotografohet frame pas frame per te dhene iluzionin e levizjes. Me pare kjo teknike eshte perdorur per te krijuar element fantashkence perpare se te dilte grafika dixhitale me kompjutera por kjo teknike vazhdon te perdoret akoma edhe sot ne disa filma si The Little Prince dhe Nightmare Before Christmas.