You are currently viewing Ja se si xhirohen videot ne ultra slow motion 1000FPS

Ja se si xhirohen videot ne ultra slow motion 1000FPS

Slow motion eshte nje teknike xhirimi shume e perdorur keto kohet e fundit. Eshte bere aq e perdorshme saqe mund ta shikoni ne çdo film, reklam, video klip, dokumentare etj pa e ven re fare.

Sidoqofte te shtosh edhe levizje kamere ne videot slow motion e ben ate me dinamike edhe me terheqes si efekt. Po si realizohen do thoni ju? Pike se pari po ju them qe eshte teper e kushtueshme dhe nqs skeni buxhet te lart produksioni nuk eshte per ju por gjithesesi sa per kurjozitet po ja u shpjegoj sesi xhirohen.

Si fillim ju duhet nje kamer qe xhiron ne ultra slow motion 1000FPS (frame per sec) si Phantom Flex4K qe kushton mbi 110 000$ dhe per levizjet ju duhet nje krah i shpejt robotic si Bolt High Speed Cinebot qe eshte me i shpejti ne bote tani per tani por qe eshte prototip dhe e merni vet me ment sa mund ti kushtoj qiraja. Dhe pasi i keni keto te dyja mund te realizoni diçka si kjo show reel e realizuar nga Stiller Studios.

Perveç skenave te realizuar bukur ajo qe bie ne sy eshte levizja e kameres gjate slow motion realizuar me krahun robotic Bolt qe eshte prodhuar dhe jepet me qira nga Mr Moco ( Mark Roberst Motion Control)

Por sa i shpejt eshte Bolt do thoni ju? Sipas te dhenave teknike mund te bej nje meter levizje vertikale ose horizontale ne gjysem sekondi. Ka nje shpejtesi pakashum 1.9m ne sekonde jo keq per nje paisje qe peshon rreth 430 kg. Per te gjithe ata qe duan te shohi egzaktesisht se si jane xhiruar, Stiller Studios ka nxjer edhe prapaskenat e realizimit.

Dhe per te gjithe ata qe jane te deshperuar ne keto momente sepse nuk ja u mban xhepi te perdorin paisje te tilla siç jane shumica jone qe ska buxhete Hollywood-i po ju jap nje alternative me te prekshme sic eshte Orcavue me rreth 2500$ mund te realizoni efekte te tipit matrix per projektin tuaj te ardhshem.